چهار قدم تا رسیدن به اتاق خواب رویایی

مکانی در خانه که قرار است شما ساعاتی را در آرامش در آن سپری کنید قطعا یک از از مهمترین بخش های چیدمان یک خانه است. اگر چیدمان اتاق شما شلوغ و آشفته است حتما آرامش شما را تحت تاثیر قرار می دهد. حال اگر در اتاق خود احساس آرامش نمی کنید، همین حالا دست به کار شوید و چیدمان اتاق را مناسب سلیقه خود تغییر دهید. ما هم در ادامه با چند نکته به شما کمک خواهیم کرد.

اولین قدم: رنگ بندی مناسب در اتاق خواب
معمولا آخرین جایی که در شب چشمان شما بسته می شود و اولین جایی که صبح چشمان خود را باز میکنید محیط اتاق خواب است و چیزی که بیشتر از همه توجه شما را قرار است به خود جلب کند رنگ بندی اتاق خواب است.
به طور کلی رنگ ها به دو دسته روشن و تیره تقسیم میشوند و در هر دسته رنگ ها در دو بخش رنگ های سرد و گرم تقسیم خواهند شد.
تاثیر رنگ های تیره از لحاظ روان شناسی برای فرد به این صورت است که اتاق خواب با طیف رنگ های تیره (که امروزه به آن دارک مد گفته میشود) دو حالت کلی برای بیننده به وجود می آورد
در اولین حالت شخص احساس راحتی، مالکیت و عدم بی قراری کرده در این حالت فرد به سرعت با شرایط خو میگیرد و خستگی های خود را بیرون از اتاق رها شده می بیند، این موضوع هم پیامد مثبت دارد و هم منفی،پیامد مثبت آن سرعت تطابق بالا و راحتی بی حد و مرز، و پیامد منفی آن وابستگی به رنگهای تیره که باعث میشود در آینده شرایط انتخابی وی در زمینه رنگها محدودتر شود
در دومین حالت شخص به محض ورود به اتاق با رنگ تیره دچار احساس اضطراب و نا امنی می شود و به شدت خود را درگیر گذشته می بیند
به هر حال باید اقرار کرد که کم کم افراد بیشتر به سمت رنگ های تیره سوق پیدا کرده اند که این هم دلیلی جز رقتن به سمت دکوراسیون های مدرن ندارد البته هستند افرادی که از زنگ های زنده و روشن تر همچنان استفاده کنند از این رو ما پیشنهاد می دهیم قبل از استفاده از رنگ های تیره شب را در هتلی با این شرایط سپری کرده و حال و هوای آن را تجربه کنید.
اما رنگهای روشن، به نوبه خود سهم بیشتری در احساس خوشایند بودن محیط را بازی میکنند. به طور مثال تمام اتاقهای استراحت مادرانی که فرزندان خود را در بیمارستان متولد میکنند روشن میباشد تا هر گونه تجمع آلودگی یا وجود ناهنجاری در محیط بلافاصله رویت شده و از بین برود. در محیط خانه نیز به همین صورت است؛ اتاق خواب با استفاده از رنگ روشن حس سر زندگی، روشنایی، شفافیت و همین طور نظافت را بیان میکند. اما انتخاب یک رنگ از میان طیفهای رنگی موجود در دسته رنگهای روشن کار سادهای نیست چرا که در پس هر یک از رنگها، دنیایی از حرفها نهفته است.

رنگهای سبز، آبی، فیروزهای، نقرهای و ترکیب هر یک از آنها با سفید به طوری که پایه رنگ حفظ شود را جز دسته رنگهای سرد طبقه بندی میکنند. ذات این رنگها آرامش بخش است و خاصیت اطمینان در خود دارا میباشند. برای اینکه در انتخاب رنگ اتاق خواب از لحاظ روانشناسی رنگهای سرد را انتخاب کنید، کار سختی پیش رو ندارید؛ چرا که پیش زمینه روحیات اکثر افراد این نوع رنگها را به خوبی درک کرده و با آن کنار میآید.

رنگهای نارنجی، صورتی، قرمز، زرد و طلایی و ترکیب آنها با یکدیگر (و نه سفید) جز دسته رنگهای گرم تلقی میشوند. هیجان، انرژی، انگیزش و بیقراری از ویژگیهای درونی این دسته است که با اضافه کردن رنگ سفید و تلطیف آنها میتوان درجه این خاصیتها را کاهش داد.
در بین این رنگها تعدادی رنگ میانه هم وجود دارند که خاصیتهای منحصر به خودشان را دارا میباشند. مثلاً ارغوانی، بنفش و مانند اینها، نه جز سردها محسوب میشوند نه جز گرمها. به آنها رنگهای میانی گفته میشود. رنگهایی هم که از آنها با نام خنثی یاد میشود تأثیری در رنگهای سرد و گرم ندارند؛ مانند: قهوهای، خاکستری، توسی و مانند اینها.

دومین قدم: نور پردازی مناسب اتاق خواب
از مهمترین بخش ها در طراحی اتاق خواب مربوط به قسمت نورپردازی آن می باشد نور نیرویی است که بر روی رفتار و سلامت انسان تاثیر دارد و کمبود و یا فراوانی آن در محیط اطرافمان، عملکرد مغز و احساسات ما را تحت تاثیر خود قرار می دهد. البته باید بگوییم که این تاثیرات تنها مربوط به نور خورشید نیست و شامل نور غیر طبیعی نیز می شود. با این وجود، خیلی از افراد از تاثیرات نور آگاهی ندارند و در نورپردازی فضاهای داخلی از جمله اتاق خواب، هیچ قائده و اصولی را رعایت نمی کنند.
هدف اصلی در یک اتاق خواب دست یافتن به نور پس زمینه ای لطیف و عاری از درخشش و بدون خیره کردن چشم است. در اتاق هایی که وسعت زیاد آنها امکان به کارگیری لوازم و اثاثیه ی پایه آزاد را فراهم می کند، این نورپردازی عمومی کاربردی، اغلب به وسیله ی چراغ ها تامین شده و همیشه به وسیله ی نورهای کنار تخت و به طور جداگانه کنترل می شوند. در فضاهای محدود و فضاهای داخلی مدرن، نورپردازی بالاتاب در یک بخش اتاق می تواند راه حل مناسبی باشد که شاید به پدید آمدن حوضچه ای از نور منجر شود. اگر در اتاق کمد وجود داشته باشد، می توان درها را با نورهای پایین تاب مخفی، دیوارشویی کرد. در پاره ای از موارد می توان با استفاده از نورهای پایین تاب کم درخشش بر سرتختیِ گران قیمتِ اتاق تاکید گذارد و نقطه ی تمرکز پدید آورد. نتیجه ی به کارگیری این تکنیک فوق العاده است، اما فراموش نکنید که برای کنترل نورها کلید جداگانه ای در نظر بگیرید تا بتوانید برای پرهیز از تابش مستقیم، هنگام خواب آنها را خاموش کنید.

سومین قدم: انتخاب تخت خواب مناسب با دکوراسیون اتاق
یکی از ضروری ترین اشیا برای اتاق خواب قطعا تخت خواب است که با توجه به طراحی و دکوراسیون اتاق خواب خود رنگ و مدل آن را باید انتخاب کنید که قبل از همه ی این ها مهم ترین نکته در انتخاب تخت خواب راحتی شما بر روی آن است که از این موضوع غاقل نشوید.
سرویس خواب مدرن یکی از انواع مختلف سرویس خوابهای موجود در بازار هستند که به دلیل زیبایی و سادگی طرفداران زیادی پیدا کرده اند. سرویس خواب مدرن یکی از بهترین انتخابها برای دکوراسیون اتاقی لوکس است. همانطور که میدانید اندازه، طرح، رنگ، لواز جانبی و جنس سرویس خواب تاثیر مهمی در انتخاب بهترین سرویس خواب دارد و نکته قابل توجه فضای قرار گیری سرویس خواب میباشد که جلوه خاصی به اتاق میدهد.
سرویس خواب مدرن جلوه خاصی به اتاق میدهد و باعث میشود متفاوت تر از همیشه به چیدمان اتاق خود فکر کنید. اگر میخواهید فضای اتاق را دنج و لوکس کنید به شما پیشنهاد رنگ مشکی برای انتخاب سرویس خواب مدرن را میدهیم. البته به این نکته توجه کنید که با انتخاب رنگ مشکی یا تیره برای سرویس خواب فضای اتاق کوچک تر دیده میشود پس بهتر است اگر رنگ تیره را انتخاب کردید سعی کنید رنگ دیوار را سفید یا روشن کنید.
ملحفه و بالشت های شما در دکوراسیون اتاق تاثیر گذار است ملحفه تمییز و مرتب اتاق را شما را زیبا می کند جدای از آنکه در راحتی خواب شما هم موثر است شما ممکن است ملحفهای از جنس کتان، ابریشم و یا پنبه را ترجیح دهید، اما حتیالامکان برای ملحفهای با کیفیت هزینه نمایید تا خوابی آسوده داشته باشید.
گر رنگ غالب اتاقتان سفید است، میتوانید با انتخاب ملحفهای الگو دار و رنگی، زیبایی دلخواه خود را وارد فضای اتاق نموده و برای جلوهٔ بهتر نیز میتوانید از همان الگوها در سر تختیتان نیز بهره بگیرید.

چهارمین قدم: اهمیت فرش در دکوراسیون اتاق خواب
سعی کنید از رنگ های آرامش بخش در انتخاب فرش خود استفاده کنید، فرشی که در اتاق خود استفاده میکنید میتواند بخش زیادی از کف اتاق شما را بپوشاند یا تنها بخشی از آن را در بر گیرد. استفاده از کف پوش های چوبی ایده خوبی است اما بخاطر داشته باشید که در فصل زمستان راه رفتن بر روی سطح سخت و سرد آن چندان خوشایند نخواهد بود پس با استفاده از یک فرش مخملی و گرم تجربه خارج شدن از تخت را بعد از یک خواب آرام را لذت بخش نمایید.